Laatste nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van onze school. Bij veel items kunt u door op de foto te klikken naar een web-album gaan om meer foto’s van het onderwerp te bekijken.

 

Sinterklaas op de Oase

Vrijdag 3 december arriveerde Sinterklaas met een vrachtwagen op de ovonde van school. Nadat we hem verwelkomd hadden gingen de jongste groepen op bezoek bij hem in ons speellokaal. Zo konden ze toch op veilige afstand van Sint blijven, maar toch ook genieten van zijn aandacht. De Pieten gingen ondertussen de oudere kinderen in de groepen bezoeken. Alle klassen kregen een groepscadeau, maar ook hadden alle kinderen surprises voor elkaar gemaakt. Kortom….ondanks de coronamaatregelen werd het toch een leuk feest.

40 jarig jubileum juf Antje

Vrijdag 19 november vierden we dat juf Antje al meer dan 40 jaar op de Oase werkt. Eigenlijk was de mijlpaal vorig jaar al bereikt, maar vanwege Covid-19 moest het uitgesteld worden. Juf trakteerde natuurlijk alle kinderen en de collega’s, maar ook zelf werd ze aardig verwend met cadeautjes. Voor alle groepen trad goochelaar Magic John op. Hij deed alle kinderen regelmatig versteld staan met zijn truckjes en babbels. Het was een meer dan geslaagde morgen. Bedankt Juf Antje. En natuurlijk gefeliciteerd! We hopen dat je nog een paar jaartjes door blijft gaan bij ons.

Boerderijbezoek groep 5

Groep 5 van juf Rita is op woensdag 29 september naar Educatieboerderij De Bouwfink in Slagharen geweest. Boerin Yvonne vertelde over de boerderij en heeft de boerderij ook laten zien. Daarna mochten de kinderen in groepjes, samen met 2 moeders, opdrachten doen bij de koeien en de kalfjes. De kinderen mochten ook een nepkoe melken en op een grote trekker zitten. In de klas hadden ze al digibordlessen en een quiz gedaan en in een werkboekje gewerkt. Ze waren dus al goed voorbereid,  maar ….. om het in het echt te zien is natuurlijk het allerleukst. Klik op de foto om nog meer te zien van het bezoek.

Visles in groep 8

Donderdag 23 september kreeg groep 8 les van 4 vismeesters van HSV de Dobber. Eerst leerden ze met behulp van een presentatie veel dingen over de Nederlandse zoetwatervissen; later moesten ze in tweetallen leren omgaan met een hakensteker en kregen ze nog een aantal dingen mee. ’s Middags moest het natuurlijk ook echt gebeuren! Vissen in het park. Het leverde een totaal aan 83 vissen op. Heel knap gedaan allemaal. Alle kinderen hebben iets gevangen; een mooi resultaat. Bedankt vismeesters!! klik op de foto voor nog meer plaatjes van deze dag.

Modeshow

Donderdag  9 september heeft groep 5 van juf Rita een modeshow gegeven voor de kleuters. Dat gebeurde in het speellokaal. Om de beurt mocht een kind over de catwalk lopen en mocht een ander kind voor de microfoon vertellen wie het was en wat hij/zij aan had. Het was een mooi en fleurig gezicht. Ze kregen allemaal een applaus.

Daarna wilden de kleuters ook wel. Juf Frédy heeft ze allemaal voorgesteld en ook verteld hoe ze gekleed waren. Natuurlijk kregen zij ook allemaal een daverend applaus.  Klik op de foto hierboven voor meer foto’s.

Afscheid juf Ineke

1976-2021: 45 jaar was juf Ineke verbonden aan onze school. Eerst was ze als juf actief, later als Ib-er en daarnaast was ze heel druk met allerlei zaken die in het belang waren van de PWS, zoals de Oase vroeger heette. Ze heeft honderden kinderen als eerste binnen gelaten bij kennismakingsgesprekken en rondleidingen. Ze heeft geadviseerd in de CAT-vergaderingen, ze is heel vaak mee geweest op schoolkamp, ze is…., ze is …..het gaat maar door. Ze is bijna onmisbaar geworden…… Vanaf donderdag 1 juli t/m donderdag 8 juli stonden de dagen in het teken van haar afscheid. Elke morgen werd er samen het stapellied gezongen; ze bezocht alle groepen, we hadden een fantastische ‘pensioenvoorstelling van Tijl’, er was een vossenjacht, een frietkraam, een aankomst per limousine, een high-tea, een ijscokraam en als laatste een afscheids-bbq met het team. Daar werd ze nogmaals in het zonnetje gezet en verwend met diverse cadeaus waaronder haar eigen glossy (met veel herinneringen) Juf Ineke, bedankt!

Laatste schooldag groep 8

Maandag 5 juli was voor groep 8 de laatste schooldag op de Oase. Vanwege de coronaregels kozen we voor een dagje pretpark. Met de bus gingen we ’s morgens richting Hengelo. In De Waarbeek hebben de kinderen zich prima vermaakt en volop kunnen genieten. Bij terugkomst stonden er pannenkoeken op het programma, die gebakken waren door enkele ouders (BEDANKT!). Daarna was er nog een kort programma waarbij de kinderen nog enkele spulletjes uitgereikt kregen. Na een dankwoordje en een cadeautje van de ouders aan school (schaduwdoek voor boven de picknicktafels), konden de kinderen mee naar huis. We hopen dat het goed met hen zal gaan en we wensen hen veel succes in het voortgezet onderwijs.

Koningsspelen 2021

Vrijdag 23 april vierden we alvast Koningsdag op de Oase. Vorig schooljaar konden de Koningsspelen niet doorgaan vanwege de Coronamaatregelen. Dit jaar hebben we, met de nodige maatregelen, ‘de spelen’ wél door laten gaan. Met 2 mooie luchtkussens van ActieFun en andere spellen werd het een heel leuke en gezellige morgen. Natuurlijk trapten we af met het zingen van het Wilhelmus en het lied van Kinderen voor Kinderen; daarna was het pret maken, spelen en zo nu en dan genieten van een traktatie.

Bezoek aan PRO Hardenberg

Dinsdag 23 maart bracht groep 8 een bezoek aan PRO Hardenberg. Een aantal van deze leerlingen gaat volgend schooljaar naar deze school en dit was een mooie gelegenheid om kennis te maken. De kinderen deden mee aan 4 workshops: koken, metaal, hout en wonen. Ondanks alle extra maatregelen vanwege Covid-19 was het een heel leuke, leerzame dag. Bedankt!

Sint 2020

Vrijdag 4 december vierden we het Sinterklaasfeest op school. In heel veel groepen werden de kinderen verrast met een mooie surprise en in de jongste groepen kwam, met mondkapje, een Piet een cadeautje brengen. Ondanks de bijzondere sfeer was het toch een mooi Sinterklaasfeest: kijk maar naar de foto’s.

Pietengym juf Antje

Donderdag 3 december, één dag voordat we op school het Sinterklaasfeest vierden, heeft juf Antje foto’s gemaakt van de Pietengym met haar groep. Dat de kinderen het leuk vonden is goed te zien.

Muziekles

Meester Dirk heeft in juf Antjes groep muziekles gegeven. De kinderen waren enthousiast en deden goed mee. Op de fotopagina staan enkele foto’s.

Aanplant tiny forest

Dinsdag 17 november heeft groep 8 bijna de hele dag besteed aan het planten van 900 boompjes en struikjes rondom onze school. Samen met werknemers van Vechtdalgroen en 2 begeleidsters deden ze uitstekend werk. Alle boompjes hebben een plek gekregen….nu is het wachten op het voorjaar….

Tiny forest

Zaterdag 14 november begon hoveniersbedrijf Vechtdalgroen met het voorwerk voor de aanleg van een Tiny Forest op het speelterrein van onze school. In samenwerking met de gemeente wordt op en rond ons schoolplein binnenkort een tiny forest aangelegd. De kinderen uit groep 8 zullen hierbij helpen.

Kernwaarden sbo de Oase

In de hal van onze school zijn, naast het logo, nu ook onze 4 kernwaarden afgebeeld. Vanuit het werken met SWPBS (schoolwide positive behaviour support) hebben we deze waarden zo omschreven. Elders op de site is meer uitleg te vinden over SWPBS.

Schilderen als Joan Miró

Dinsdag 6 oktober was juf Inge Hobers op de Oase. Ze is gespecialiseerd in de ‘kunstlessen’ en ze gaf deze morgen in de groep van juf Antje les over de Spaanse kunstenaar Joan Miró.

Kinderboekenweek

Kijk op: https://youtu.be/4zR47jUUj5c voor de afsluitende presentatie van de kinderboekenweek in de gangen van de kinderboekenweek. Via de link onder de foto zijn enkele plaatjes van de muzikale opening te zien.

Workshop Rijksmuseum

Vrijdag 11 september kwam Inge Hobers een workshop geven in groep 8 over het Rijksmuseum. Volgend voorjaar zullen we een bezoek brengen aan het museum en deze gastles was een voorbereiding hierop. Het was een groot succes.

Meubels hebben een tweede leven gekregen

In januari zijn al onze overtollige schoolsetjes en ander meubilair door vrijwilligers in een grote vrachtwagen geladen. We waren er niet vanuit gegaan dat de vrachtwagen vol zou worden, maar het tegendeel was waar. Propvol geladen vertrok de vrachtwagen naar Roemenië.